Lägenhetsinbrotten fortsätter - här är området som drabbades hårt i helgen

Bostadsinbrotten fortsätter att gäcka Linköpingspolisen. Nu senast skedde fem inbrott mitt på blanka dagen.

Linköping2016-02-22 15:44

Att inbrotten i Lambohov och då fördelade enligt följande, tre på Arrendegatan och ett på Tegskiftesgatan. Det femte inbrottet skedde på Rydsvägen.

- Det är troligt att det finns ett samband mellan inbrotten i Lambohov. Det är inte långt mellan de drabbade lägenheterna, menar polisens utredningsbefäl Mikael Persson som är fullt övertygad om att i det första fallet så är det en liga som vetat precis vad det varit ute efter då inbrotten även skett hos personer som inte haft vanliga svenska namn på dörren.

Polisen genomförde under lördagen tekniska undersökningar på de olika brottsplatserna. Ännu är det lite för tidigt att få besked om vad som stulits.

- Vi skulle vara tacksamma om personer som har gjort iakttagelser som kan sättas i samband med inbrotten hör av sig till polisen.

Ytterligare ett flertal inbrott skedde i centrala Linköping i helgen och här rör det sig om inbrott i bilar, källare men även i bostäder.

- Här har vi dock goda förhoppningar att kunna lösa inbrotten då många har hört av sig och vi även har ett namn på en misstänkt person som vi dessutom känner mycket väl till, fortsätter Mikael Persson som tillägger att när det kommer till att lösa brott som begås av utländska ligor som härjar längst med E4:an så är det betydligt svårare att hitta de skyldiga och lagföra dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om