Landstinget dras med underskott

Den ekonomiska obalansen i Landstinget i Östergötland fortsätter att visa negativt resultat för årets två första månader.

Linköping2012-04-07 04:06

Det verkar som om utvecklingen i landstingsekonomin hittills i år följer samma mönster som de två senaste åren det villsäga fortsatt minus i verksamheten.

Minus sex miljoner
Produktionsenheternas resultat hittills i år är minus sex miljoner kronor, varav de sjukvårdande svarar för minus 22 miljoner kronor.
Motsvarande period förra året var resultatet minus 11 respektive minus 20 miljoner.
- Jämfört med förra året är det flera produktionsenheter som har förbättrat sin ekonomi. Oroande är dock att ett antal enheter ännu inte lyckats vända den ekonomiska utvecklingen. Om deras utveckling inte vänder blir även 2012 ett år med stora underskott. Målet är att nå ett nollresultat i år,
för att kunna hantera de utmaningar vi har framför oss och få balans i ekonomin, säger landstingsstyrelsens ordförande Marie Morell och fortsätter.
- Landstingsdirektören kommer att ha nya genomgångar med de produktionsenheter och vi har gett landstingsdirektören i uppdrag att se över om det behövs ytterligare åtgärder och återkomma i samband med nästa delårsrapport, säger Marie Morell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om