Landstingsläcka polisanmäls

Någon inom landstinget i Östergötland har läckt ut ett internt dokument där den borgerliga majoriteten diskuterar en försäljning av flera vårdcentraler. Landstingsstyrelsens ordförande Marie Morell har nu valt att polisanmäla den händelsen.

Linköping2012-02-10 07:52

Det finns inget förslag om att sälja några vårdcentraler i Östergötland men det läcker ändå. Det mest intressanta i denna fråga är inte att det läcker från politik/byråkratiområdet, det har det alltid gjort. Det som blir intressant nu är hur polismyndigheten hanterar anmälan.

Intet nytt
Försäljning av vårdcentraler är ingen ny fråga den har diskuterats i olika omgångar under många år. Men den borgerliga alliansen har nu sig för att inte genomföra någon utförsäljning i dagsläget.
- Vi har idag inget förslag om att sälja vårdcentraler i länet.
Som politisk ledning för vi ständigt diskussioner om hur vi ska arbeta för att utveckla hälso- och sjukvården i Östergötland och primärvården är en viktig del i detta, säger Marie Morell, ordförande i landstingsstyrelsen.
- Det är en självklarhet för en politisk ledning att ständigt lyfta olika frågor och belysa dem, försäljning av vårdcentraler är en sådan fråga bland många andra.
Ibland blir tankarna verklighet och ibland blir de det inte, konstaterar Marie Morell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om