Anna och Ola Lanemo är syskon och driver konditoriet sedan 2011. De är ägare i tredje generation.
Det är väldigt roligt. Vi har samma värderingar och samma mål, säger hon och får medhåll av Ola Lanemo.
Startades av Per och Elsa
Det var deras farmor och farfar, Per och Elsa Lanemo, som startade konditoriet för 78 år sedan. Anna och Ola Lanemo har hört mycket anekdoter och berättelser om hur det har varit på konditoriet genom åren. De har hört både från äldre släktingar och gamla stamkunder som kommer in. På den tiden då konditoriet startade hade man inte möjlighet att förvara bakverken kylt på samma sätt som i dag. I dag kan personalen enkelt sätta in bakverken i kylskåp och kunderna kan snabbt ta sig hem med dem i bil. Det har till viss del påverkat utbudet. Det var mer grädde i bakverken förr och det var fler bakverk som stod sig länge i skafferier. Småkakor är ett sådant exempel.
Lyssnar in kunderna
Men det är inte bara den moderna tekniken som påverkat utbudet. Ägarna lyssnar till vad kunderna efterfrågar och under en tid var det lite amerikanska bakverk som cookies och muffins i sortimentet. Anna och Ola Lanemo inspireras till nya bakverk genom bland annat vad de läser i branschtidningar. När de tog över konditoriet hade det precis blivit populärt med surdeg. Framöver vill de vidareutveckla det brödet med fler smaker. Anna Lanemo nämner rotfrukter och lingon som några exempel på smaker som kan komma.
De har, och kommer att, behålla i stort sett samma sortiment som alltid har funnits på konditoriet. Exempel på sådana bakverk är de traditionella budapestbakelserna, småkakor, kanelbullar och citrontårta.