Länets största Orientlivsbutik

Det ser för närvarande ljust ut för stadsdelen Skäggetorps centrum. Kommunen har börjat inse att man måste lägga resurser på den offentligt finansierade servicen och fastighets-och centrumägaren Willhem kommer att satsa ett stort antal miljoner på renovering av sina lägenheter och kommersiella lokaler.

Salams ägare hoppar till andra sidan med en ännu större butik.

Salams ägare hoppar till andra sidan med en ännu större butik.

Foto:

Linköping2013-11-25 07:48


Willhem kommer också i samarbete sina hyresgäster successsivt att rusta upp sitt lägenhetsbestånd i något som kallas Willhemslyftet.

Utvecklingen vänder
I en inte alltför lång tid tillbaka var tongångarna helt andra i Skäggetorp. Fastighetsunderhållet sköttes inte till hyresgästernas belåtenhet och konkurrensen gentemot Tornby handelscentrum blev för mäktig vilket gjorde att handlarna började tvivla på centrumbildningen.
När sedan Systembolaget flyttade trodde många att Skäggetorp centrum skulle dö ut helt och hållet.
Peter Särud har nyligen anställts som centrumledare i Skäggetorp Centrum med ett brett ansvar för utvecklingen av affärscentrumet. Han är försiktigt optimistisk när han berättar om nya hyresgäster som är på väg in och om Orientlivsbutiken som expanderar till en av de största i Östergötland.
- Nu har jag tagit mig an en riktig utmaning. Nämligen den att få vara med om att utveckla Skäggetorp Centrum. Det är ett centrum som verkligen behöver vara med om en förändring och utvecklas för att locka till sig både fler näringsidkare och besökare. Jag gillar att arbeta med utvecklingsarbete och hitta lösningar för att nå bästa möjliga resultat, säger Peter Särud som också bekräftar att Orientlivsbutiken flyttar några meter över gången och då också utökar sin butiksyta rejält.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om