Lär dig mer om maten du äter

Från och med den 6 februari blir det informella berättarkvällar med intressant mat och spännande möten i Saluhallen. De fem företagen samverkar för att ta in kunniga föreläsare, och provsmakning utlovas.

Marie Hughes, Karin Petersson, Calle Nilsson, Ann Hemmingsson och Lisa Antelius ser fram emot vårens berättarkvällar med provsmak.

Marie Hughes, Karin Petersson, Calle Nilsson, Ann Hemmingsson och Lisa Antelius ser fram emot vårens berättarkvällar med provsmak.

Foto:

Linköping2014-01-23 08:00


- Vi har många kunder som vill veta mer om produkten de köper. Vissa uppskattar det jättemycket, och där någonstans föddes idén att bjuda in olika personer inom matvärlden, som får dela med sig av sin kunskap, säger Lisa Antelius på Matkällaren.
Föreläsare kunde de också kallas, de som berättar om de olika matprodukterna, men ambitionen är att det ska bli mindre formellt. Och åhörarna ska kunna ställa frågor mitt i.
Kvällarna ordnas varannan veckas torsdag med start 6 februari på samernas nationaldag. Först ut blir därmed en temakväll om renskötsel och renkött. Framöver satsar man bland annat på lokalproducerat från Brittas nära kött, som haft liknande tillställningar i Norrköping.
- Vi har ett stort kontaktnät med producenter, och ser fram emot att ordna temakvällarna ända fram till somrarna. Förhoppningsvis fortsätter vi även efter det, säger Lisa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om