Lärare våldtog elev på toalett

Under en klassresa till badhuset i Norrköping drog gymnastikläraren med sig den då 14-åriga eleven in på en toalett, där han med våld tvingade sig på henne. I går dömdes den 22-årige Linköpingsbon till tre års fängelse för våldtäkten.

Linköping2006-03-09 08:01

Händelsen inträffade förra året. Flickan gick då på en skola i Norrköping. Den första dagen i juni var klassen med sin idrottslärare på en heldag i badhuset.
Läraren lekte med eleverna, men ägnade enligt två av flickans kompisar mer intresse åt henne än de övriga eleverna.
Flickan själv berättar att allting började i bubbelpoolen där läraren började kittla henne och plötsligt tog henne på stjärten. Han fortsatte att ta på hennes ben. Hon försökte flera gånger att ta bort handen, men läraren fortsatte då att ofreda henne sexuellt på olika sätt. Den ena av flickans kompisar berättar hur hon i poolen fått en rädd blick av henne.
Vidare berättar flickan att hennes lärare vid ett tillfälle tagit tag i henne så att hon satt grensle över honom, vilket också sågs av en av hennes kompisar. Hon säger i förhör att hon uppfattade det som att han försökte vara ensam med henne för att kunna tafsa på henne.
Läraren har hela tiden förnekat gärningarna. Han bekräftar att han lekte med eleverna, men hävdar att han inte ägnade mer uppmärksamhet åt flickan, att han aldrig var ensam med henne och att han då heller inte hade någon som helst sexuell kontakt med henne.
Läraren kan inte komma på någon särskild anledning till varför han skulle beskyllas för brottet, men uppger att han fick säga till flickan och hennes kompis på lektionerna, eftersom de störde.
Linköpings tingsrätt dömde i går läraren, tidigare ostraffad, för våldtäkt mot barn. Utöver fängelsestraffet ska han också betala 105 000 kronor i skadestånd till flickan för kränkning och psykiskt lidande.
En av nämndemännen ansåg dock att mannen skulle ha friats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om