Lars Winnerbäck instiftar Nyponet

Lars Winnerbäck hade i går presskonferens för att tillkännage att han ämnar starta ett pris för eldsjälar i Linköping. Namnet blir Nyponet och den första pristagaren kommer att avslöjas redan den 21 mars. Prissumman är på hela 100 000 kronor.

Jag tycker att det går rätt bra, sa Lars Winnerbäck vid sin första pressträff någonsin men medgav att han varit nervös för den. Foto: Linn Strelin

Jag tycker att det går rätt bra, sa Lars Winnerbäck vid sin första pressträff någonsin men medgav att han varit nervös för den. Foto: Linn Strelin

Foto:

Linköping2016-01-25 14:59


Det var en historisk dag på museet när Lars Winnerbäck höll sitt livs första presskonferens. Detta med anledning av att han nu beslutat sig för att starta ett kulturpris för att ge tillbaka till staden som sett honom växa upp.

- Jag började spela tidigt och hade replokal först på fritidsgården i Skäggetorp, sedan på Bullerbyn i Tannefors och därefter på Skylten. Jag var med i Rockkarusellen och tog nog alla spelningar jag kunde få på pizzerior och kaféer samt självklart på alla scener som fanns i staden. Jag var till och med förband till Ace of Base när det spelade på Soldathemmet, minns Lasse med ett snett leende och fortsätter:

- Utan eldsjälar som Anton H LeClercq på Studiefrämjandet de på Rock D Àmour och "Biffen" på Skylten vet jag inte riktigt hur det skulle varit med musiklivet i Linköping. Priset som jag startat heter Nyponet efter en textrad i min låt "Söndermarken". Prissumman är på 100 000 kronor och priset kommer att delas ut varje år.

Läs mer i papperstidningen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om