Läs och skriv garantiskolan introduceras

Barn- och ungdomsnämnden har fattat beslut om att genomföra åtgärdsgarantin läsa-skriva-räkna. Åtgärdsgarantin är en punkt av det systematiska kvalitetsarbete som rör skolan och är en viktig del vad gäller barn och elever med läs- och skrivsvårigheter samt dyskalkyli.

Catharina Rosencrantz och Lars Rejdnell vill förbättra skolsituationen. Foto: Fanny Miles

Catharina Rosencrantz och Lars Rejdnell vill förbättra skolsituationen. Foto: Fanny Miles

Foto:

Linköping2012-02-24 08:20


- Idag har vi för många barn som faller mellan stolarna säger nämndens ordförande Catharina Rosencrantz (M). Genom en uppstramning av skolornas arbete hoppas de på att tidigt upptäcka de barn som har matematiska inlärningssvårigheter samt läs- och skrivsvårigheter. Språkpedagogiskt centrum blir en nyckelspelare för att uppnå de mål som sätts.
- Åtgärderna ska vara dokumenterat effektiva och språkpedagogiskt centrum har många viktiga verktyg för arbetet säger Rosencrantz.

Svårt i skolan
Svårigheterna som uppstår för barn och elever som inte uppnår de krav som ställs på dem under skolgången blir ofta att de får svårt att tillgodoräkna sig kunskapen senare under skolåren. Förutsättningarna tenderar se olika ut och barn- och utbildningsnämnden vill utjämna villkoren i skolan i hopp om att åstadkomma en mer likvärdig skola. Rosencrantz pekar på ett exempel på en varningsklocka, nämligen elever som inte kan läsa och skriva i årskurs 3.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om