Lastbil smet från olycka

Personbil fick bärgas.

Linköping2015-12-18 11:54

Två stycken lastbilar och en personbil var under torsdagen inblandade i en olycka vid Tiftrondellen. En av lastbilarna avvek dock från olycksplatsen.

Det var strax efter klockan 11.00 som polisen kontaktades av en anmälare som varit inblandad i en trafikolycka i Tiftrondellen och där en lastbil ska ha sammanstött med ett annat fordon. Lastbilen ska ha lämnat platsen. Ett fordon står kvar på platsen, dock inte trafikfarligt eller hindrande.

-En av lastbilarna avvek från platsen. Troligen ansåg nog föraren av det tunga fordonet att han inte hade med saken att göra men han kan i allra högsta grad vara både inblandad och även orsak till sammanstötningen, menar Tommy Andersson vid trafikpolisen i Linköping.

- Vi skulle väldigt gärna vilja ha kontakt med föraren av den lastbilen men det kan nog dessvärre bli svårt då det rullar många tunga fordon på våra vägar och vi har inte särskilt mycket att gå på. Faktum inte vet om det var ett svenskt fordon eller ett utländskt, fortsätter Tommy Andersson. Polis på plats rapporterade att ett av fordonen, en personbil, behövde bärgas från platsen. Fordonet har plåtskador på ena sidan efter sammanstötningen med lastbilen. Personbilen står i diket. Det fanns inga uppgifter om personskador.

Den lastbil som varit inblandad i olyckan var kvar på platsen. Förarna kontrollerades och förhördes av polis. Polispatrullen upprättade en anmälan gällande smitning från trafikolycka. Den aktuella lastbilen har alltså efter olyckan lämnat platsen utan att föraren meddelat sig till de två andra parterna, det vill säga föraren av den skadade personbilen och den lastbil som sammanstött med personbilen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om