Leklandet klart i oktober

Närmare 8 000 kvadratmeter yta att leka på. Det är det som väntar den leksugne när Leos lekland öppnar på Tornby i oktober.

Roy Karlsson och Per Tholmark utanför gamla K-Rauta där det nu ska bli lekland med invigning i oktober.

Roy Karlsson och Per Tholmark utanför gamla K-Rauta där det nu ska bli lekland med invigning i oktober.

Foto:

Linköping2013-07-18 06:54


Även om det är sommar och för de allra flesta semester så byggs det nere på Tornby och i närheten av den lokal som tidigare inrymd, bland annat, K-Rauta. Roy Karlsson är vd på Cramlot som äger fastigheten som det senare ska lekas i.
- Ärligt talat så funderade vad som skulle passa i de lokaler vi hade lediga på Tornby och någon kläckte en tanke på ett lekland. Själv hade jag inte varit på något lekland så vi gjorde ett studiebesök Leos anläggning i Västerås och blev mycket positivt överraskade på hur väl det fungerade och hur det hela var upplagt. Desto mer jag tänkte på det desto mera lockande föreföll tanken. Jag tror dessutom vi tillför något till Tornby som inte finns förut. Det är inte minst viktigt för mig.

Elfte leklandet
Leos lekland finns på tio platser i Sverige, det blir alltså den elfte man öppnar i Linköping. Företaget är även etablerat i Norge.
- Det kommer att bli ett jättebra lekland, det är jag alldeles övertygad om, fortsätter Roy Karlsson och berättar att man kommer att satsa mycket på säkerhet och att få ner ljudvolymen.
- Du har kanske själv varit inne på ett lekland och vet att det låter en del. Det kommer det att göra här med men man satsar ganska mycket på att det inte ska bli alltför bullrigt. Bland annat, så kommer det vara heltäckningsmatta över hela leklandet och det är i sig ganska ljuddämpande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om