Lena Micko kvar i verkställande utskottet

Socialdemokraterna i Sverige har klarat av ytterligare en kongress. Denna gång i enighetens och kompromissernas tecken. Efter en längre tid av turbulens kring partiledarskap och med vikande opinionssiffror verkar partiet ha vänt utveckling både internt och när det gäller ett kommande väljarstöd.

Linköping2013-04-08 06:48

Precis som vanligt är en socialdemokratisk kongress en väldigt stor händelse. Det brukar vara dubbelt så många journalister som det är delegater och övriga gäster som besöker arrangemanget. Kongressen i Göteborg var på intet sätt något undantag för den massmediala "regeln". Trots att partiet inte regerat Sverige sedan 2006 är uppmärksamheten, inte minst från näringslivets sida, oerhört stort.

Stärker kommunernas roll
Linköpings kommunalråd Lena Micko är en av de som varit på kongressen tillsammans med östgötadelegationen och de är nöjda med utfallet. Lena blev omvald till Socialdemokraternas mäktiga verkställande utskott där hon suttit sedan 2011.
- Jag är väldigt  glad för förtroendet och känner mig hedrad att fortsätta vara med i partiets ledning. Det behövs erfarenheter från kommunsidan. Kongressen blev ett avstamp för framtidspartiet och för att kunna vinna valet 2014. Jag känner energin i partiet och kraften med Stefan som partiledare, säger Lena Micko.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om