LFC lyfter hela staden

LFC blev som bekant mästare i kavaj när man vann mot Vittsjö och genom att Rosengård fick stryk av Eskilstuna. Men guldet blev nästan klart när man besegrade ärkerivalen Rosengård med 1-0 en vecka innan Vittsjömatchen.

Lotta Hoffsten och Emma Tördahl planerar inför en hejdundrande fest i början av november.

Lotta Hoffsten och Emma Tördahl planerar inför en hejdundrande fest i början av november.

Foto: Tommy Pettersson

Linköping2016-10-27 16:00

Inför rekordpublik på Linköping Arena med hela 6 200 personer vann de rättvist i duggregnet mot Rosengård och efter 19 spelade matcher stod då LFC i ensam topp i damallsvenskan sedan var det "bara" att ta sig genom resten av matchförloppen. Publikrekord Linköping vann sedan mot Vittsjö med 2—0 och med hjälp från Eskilstuna som besegrade Rosengård säkrades guldet i omklädningsrummet.

Söndagen den 5 november möter man Eskilstuna hemma på Linköping Arena och då blir det säkerligen ett nytt publikrekord igen. Före och efter matchen ska LFC:s andra SM-guld firas ordentligt – det ska Visit Linköping & Co tillsammans med Linköpingsborna se till.

– Tillsammans med LFC ska vi arrangera ett stort guldfirande på Linköpings Arena i samband med matchen mot Eskilstuna den femte november. Det kommer att väldigt många olika saker en dryg timme innan matchstart. matchen börjar 15 00 och vi startar 14 00 med våra aktiviteter som jag än så länge inte kan gå ut med ännu vad det  blir för något, säger Lotta Hoffsten projektledare på av Visit Linköping & Co och får medhåll av kollegan Emma Tördahl.

– Nu på lördag mellan 11 00  och 14 00 kommer vi att stå i Gränden där vi delar ut biljetter till matchen och mellan 13 00 och 14 00 kan man ta bilder på LFC spelare. Fokus är att dela ut så många biljetter som möjligt så att vi kan fylla arenan till helgen därpå, berättar Emma Tördahl produktionsledare på marknad i Visit Linköping & Co.

LFC bjuder upp till match Linköping tog steget upp i allsvenskan 2004 och år 2009 tog man hem guldet för första gången och då blev laget ordentligt hyllade av Linköpingsborna på Stora torget för sin sin SM-triumf.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om