LIBK överväger utlåning

Jesper Alm: "Att spela även med Vimmerby vore en jättebra lösning"

Foto:

Linköping2016-01-20 07:10


Vimmerby IBK för samtal med SSL-laget Linköpings IBK om att låna "hem" forwarden Jesper Alm. Förbundets dubbellicens möjliggör för Alm att spela med båda klubbarna.

- Om det funkar för oss, om Jeppe själv vill och om vi kan hjälpa Vimmerby, så är det jättebra, säger LIBK:s sportchef Johan Fredriksson.

Vimmerby Innebandyklubb, som i kväll möter Nässjö borta, kan vara på väg att sy ihop en drömlösning inför avslutningen av division två-säsongen. Sedan en tid tillbaka för man diskussioner med SSL-laget Linköpings IBK om att låna hem anfallaren Jesper Alm till moderklubben. Den dubbellicens, som förbundet har infört, gör det möjligt för spelare under 22 år att dubblera med spel både i den klubb man är kontrakterad med samt med sin moderklubb, om den befinner sig i en lägre serie.

Efter kvällens match mot Nässjö har VIBK sju matcher kvar att spela och endast vid två tillfällen krockar dessa med LIBK-matcher, även resor inräknat (14/2 mot Vetlanda och 19/2 mot Slätafly).

Vimmerby Innebandyklubbs sportchef Mathias Westerling Jansson berättar att han ännu inte har fått något definitivt svar av Linköpings IBK. Det bekräftas av SSL-lagets sportchef Johan Fredriksson.

- Till viss del beror det på vad som händer i transferfönstret (stänger 31 januari). Men om det visar sig funka för oss, om Jeppe själv vill och om vi kan hjälpa VIBK, så är det jättebra, säger Johan Fredriksson, som berättar att klubben jagar anfallare att få in i truppen innan månadsskiftet.

- Vad gäller Jeppe så har han spelat mycket under hösten men fått mindre speltid den senaste tiden. Vi kommer prata med honom. En del hänger på vad han själv vill, säger Fredriksson.

Om det råder det dock inga tvivel.

- Linköping är prio ett, utan tvekan, men visst vore det jättekul att spela med Vimmerby också.

- För min egen del vore det utvecklande om det gick att lösa. Jag ser absolut även en egen vinning i det, en möjlighet att bygga självförtroende och bli en bättre spelare för LIBK, säger Jesper Alm.

Och nivån, division två, avskräcker inte?
- Absolut inte. Det är hög klass på Smålandstvåan. Att spela även med Vimmerby tror jag vore en jättebra lösning för alla parter, säger Jesper Alm, som ska träffa tränare Johan Astbrant i dag.

- Vi ska snacka lite framtid. Vi får se vad det ger, avslutar Alm.

Vimmerby IBK för samtal med Linköpings IBK om att låna hem SSL-forwarden Jesper Alm till moderklubben. I så fall ett fantastiskt tillskott för division två-klubben i jakten på en av de två platserna som innebär avancemang till division ett.
Vimmerby IBK för samtal med Linköpings IBK om att låna hem SSL-forwarden Jesper Alm till moderklubben. I så fall ett fantastiskt tillskott för division två-klubben i jakten på en av de två platserna som innebär avancemang till division ett.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om