Linköping Arena stiftelseägd

Linköpings Arena har haft en innehållsrik och brokig historia som man nu lämnar bakom sig. Europamästerskapet för damer spelades i Linköping och ett av Sveriges bästa fotbollslag, LFC, kamperar på samma gräsmatta som fått så många att tycka så mycket.

Här utvecklas Linköpingsfotbollen.

Här utvecklas Linköpingsfotbollen.

Foto:

Linköping2013-10-04 06:50


Nu tar linköpings fotbollsstadion ett nytt kliv i sin historia.
En stiftelse som är under uppbyggnad vill nu förvärva Linköping arena för att trygga oegennyttiga ändamål.

En miljon per år
Linköpings fotbollsklubb och FC Linköping City har gått in tillsammans med Arenastiftelsen, som håller på att bildas, med en förfrågan om tillstånd att få köpa Linköpings arena från Botrygg AB. Kommunen måste enligt avtal godkänna denna överlåtelse.
- Vi ser detta som en viktig grundsten i utvecklingen av fotbollsverksamheten i Linköping. Vi måste få till en bra verksamhet på arenan. Annars får vi en tom arena och det är inte önskvärt för någon. Tanken om en stiftelse var med från början i anbudet för att bygga arenan, säger Örjan Engström som är ledamot av stiftelsestyrelsen.

Damfotbollen visar vägen
Linköpings FC damfotbollslag har under de senaste två säsongerna haft ett stort stöd av arenaprojektet och nu är det bara för den stora publiken att vallfärda till arenan och se på elitfotboll.
- Detta har betytt mycket för oss. Vår förhoppning är att vi tillsammans med Arenastiftelsen får möjlighet att fortsätta och utveckla samarbetet. Detta är en avgörande pusselbit för damfotbollen på elitnivå i Linköping, säger LFC ordförande Christer Mård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om