Linköping bäst i Skandinavien

Linköping är bäst i Skandinavien på bredband. Det är telekomföretaget Telenor som har gjort en omfattande undersökning av de 43 största kommunerna i Sverige, Danmark och Norge.

Vid prisutdelningen deltog Jörgen Svärd, VD Utsikt  Bredband, Anders Jonsson, VD Tekniska Verken, kommunalrådet Muharrem  Demirok och Fredrik Eriksson, IT-strateg Linköping kommun. Foto: Denny Lorentzen

Vid prisutdelningen deltog Jörgen Svärd, VD Utsikt Bredband, Anders Jonsson, VD Tekniska Verken, kommunalrådet Muharrem Demirok och Fredrik Eriksson, IT-strateg Linköping kommun. Foto: Denny Lorentzen

Foto:

Linköping2014-11-28 07:52


I en sammanvägning av att erbjuda fasta fibernät, mobila nät och digitala tjänster kommer Linköping på första plats i hela Skandinavien.

Bra på spårfräsning
Det är analysföretaget Nexia som på uppdrag av operatören Telenor gått igenom de 43 största skandinaviska kommunerna och undersökt i vilken utsträckning de erbjuder e-tjänster och underlättar byggandet av nödvändig IT-infrastruktur. En rad parametrar har vägts samman och bildar ett index.
- Vi är naturligtvis jätteglada över det här priset.
Vi har arbetat en längre tid, i drygt 20 år med bredbandsutbyggnaden och nu får vi ett kvitto på var vi står eftersom vi kom högst upp på rankingen, säger Jörgen Svärd vd på Utsikt Bredband som var med i Stockholm och tog emot utmärkelsen och berättar att man bland annat fått erkännandet tack vare vissa produktionsmetoder.
- Vi har använt av oss den nya tekniken, spårfräsning, vilket innebär att man slipper gräva upp hela gator och då blir det ju mindre störningar i trafiken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om