Linköping City Airport utvecklas

Nu tas ytterligare ett steg i att fullfölja de beslut, planer och visioner som Linköpings kommun har om sin flygplats genom att Sankt Kors köper mark och fastigheter av Saab.

Paul Lindvall gillar utvecklingen av Linköping City Airport.

Paul Lindvall gillar utvecklingen av Linköping City Airport.

Foto:

Linköping2013-12-10 08:17


Det kommunala fastighetsbolaget förvärvar fastigheter och ett större markområde vid Linköping City Airport från Saab. Affärsuppgörelsen omfattar även Saabs köp av en flyghangar (Före detta Skyway hangaren) från Sankt Kors. Målet med köp och försäljning mellan aktörerna är att renodla verksamheterna samt att kommunen, genom Sankt Kors, tar ett ökat ansvar för regionens civilflyg.
- Det är naturligt att Sankt Kors tar över ansvaret för de fastigheter och den mark som berör det civila flyget medan vi på Saab fokuserar på vår huvudverksamhet, menar Torbjörn Nibelius, Fastighetschef för Saab.

Samarbetet utökas
Linköpings kommun och Saab har sedan länge haft ett samarbete kring det civila flyget i Linköping och under många år har diskussioner om ett ökat kommunalt ansvar för verksamheten förts. Sankt Kors övertar nu ägandet av terminalbyggnaden samt långtidsparkeringen och tecknar ett långsiktigt hyresavtal med Linköping City Airport. Samtidigt övertar Saab ägandet av en flyghangar från Sankt Kors som enbart kommer att användas för Saabs verksamhet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om