Linköping en superkommun?

Tidningen Dagens Samhälle är en journalistiskt granskande tidning som skriver om offentliga sektorn. Tidningen är ingalunda någon husbondens röst åt Sveriges kommuner och landsting men har ändå seglat upp och blivit något av kommunpolitikernas "bibel".

Stina Edlund Menar att kommunen presterar på många områden. Foto: Tommy Pettersson

Stina Edlund Menar att kommunen presterar på många områden. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2016-05-07 07:33

Nu har tidningen nominerat Linköping till "Årets superkommun", i en tävling för kommuner. Det är tack vare kommunens starka ekonomi, välutbildade befolkning och starka arbetsmarknad vilket är några faktorer tidningen tar fasta på när man berömmer Linköping.

Starka kommuner

För andra året i rad har Dagens Samhälle tittat närmare på hur utvecklingen i kommunerna har sett ut de senaste åren och hur förutsättningarna ser ut för framtiden, med målet att identifiera vilka kommuner som står särskilt starka.

– Det är jätteroligt och hedrande att Linköping är nominerad till Årets Superkommun. Kommunens utveckling är positiv och vi presterar bra inom flera områden. Linköping är ett tillväxtnav med en stark kommunal ekonomi, en växande arbetsmarknad och goda kommunikationer. Att vi är nominerade ser jag som ett tecken på att vi är bra på att ta tillvara de möjligheter vi har utifrån vår stads unika förutsättningar, säger kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om