Linköping förtätas successivt

I en del multistora städer runt om i världen är förtätningsbebyggelse ingen stridsfråga alls och har förmodligen aldrig varit så heller. Abnormt höga tomtpriser gör att man tvingas bygga på höjden och på de ytor som står till buds.

Linköping2012-05-24 06:42

I Linköping har förtätningen av citykärnan väckt en del debatt historiskt men idag är det inte många som höjer sina röster mot den förda byggpolitiken.

Förtätning av Bävern
Samhällsbyggnadsnämnden för upp ett antal förtätningsärenden per kvartal och nu är det aktuellt igen med två områden som ska förnyas med fler bostäder.
Botrygg Bygg vill bygga cirka 20 nya lägenheter inom fastigheten Bävern 11 i korsningen Hertig Karlsgatan och Platensgatan där ett planarbete ska inledas.
- Här är det frågan om förtätning i ett väldigt attraktivt läge och ingen ny mark behöver användas. Det är bra att vi inte tar någon ny jungfrulig mark utan att det blir ett lägenhetstillskott i ett populärt område, säger nämndordförande Muharrem Demirok.
Lägenheterna ska byggas på den nuvarande parkeringsplatsen och ersättning för de parkeringsplatser som försvinner ska grävas ned under marken.
Området är sedan tidigare planlagt för bostäder och handel med parkering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om