Linköping Matlandshuvudstad 2015?

I lördags var det invigning och premiär för Bondens egen marknad uppe på Borggården. Samtidigt som folk handlade grönsaker, ost och annat gott på marknaden så passade kommunen och Östgötamat på att presentera att man antagit en efterlängtad utmaning.

Tre matambassadörmusketörer på Bondens egen marknad. Muharrem Demirok, Louise Alenbrand och Paul Lindvall.

Tre matambassadörmusketörer på Bondens egen marknad. Muharrem Demirok, Louise Alenbrand och Paul Lindvall.

Foto:

Linköping2014-08-18 06:48


Kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall och kommunalrådet Muharrem Demirok framförde tillsammans med Louise Alenbrand från nätverket Östgötamat att nu ska Linköping bli Årets Matlandethuvudstad 2015.
Efter en rad olika funderingar och tvekan vågar man nu lämna in en ansökan till Eskil Erlandsson i Stockholm.

Från ord till matbord
Det är Landsbygdsdepartementet med jordbruksministern i spetsen, som för femte året i rad utlyser tävlingen och nu på tisdag eller onsdag har han en ansökan på bordet från Linköping.
Tävlingen är ett sätt att uppmärksamma all den kreativitet som finns kring lokal och regional mat och det arbete som bedrivs runt om i Sverige för att skapa jobb och tillväxt med maten som utgångspunkt.
- Linköping har absolut förutsättningar att bli Matlandethuvudstad. Här sker mycket inom matområdet, både produktion och annat. Se bara på Bondens marknad, som myllrar av färger och dofter.
Mycket av varorna som finns här kommer från Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om