Linköping utsedd till Årets Stadskärna 2018

Priset för Årets Stadskärna 2018 gick till Linköping. Det är en utmärkelse för framgångsrik utveckling av stadskärnan som delas ut av Svenska stadskärnor.

LINKÖPING 20120924
Linköpings centrum.
Bilden: Expresso House på Trädgårstorget.
Bild Jeppe Gustafsson

LINKÖPING 20120924 Linköpings centrum. Bilden: Expresso House på Trädgårstorget. Bild Jeppe Gustafsson

Foto: Jeppe Gustafsson

Linköping2018-05-30 23:57

För 24:e året i rad delades priset ut till den svenska stad som gjort bäst förnyelse av centrum. På Svenska stadskärnors årskonferens i Västervik kunde Linköping för tredje gången vinna priset för Årets Stadskärna 2018, och besegrade därmed Örnsköldsvik och Eskilstuna.

– Utmärkelsen delas ut till den stad som visar på störst framsteg, utveckling och förnyelse av centrum. Det ska bygga på samarbete mellan både privata och offentliga aktörer, vilket Linköping gjort på ett föredömligt sätt under många år, berättar Eva Hägglund, vice ordförande i Svenska stadskärnor.

Juryn motiverar vinsten av priset med att Linköping arbetat långsiktigt och lyckats behålla såväl som förnya centrum genom att ta ut svängarna. Staden hyllas även för sin inbjudande sociala miljö, och kommunalråd Elias Aguirre (S) är mycket nöjd med utmärkelsen:

– Tack till alla som jobbar med hela hjärtat för att göra Linköpingsbornas stad bättre varje dag: företag, handlare, fastighetsägare, kommunen och många fler. Tack särskilt till alla linköpingsbor som är med och skapar en stad som håller ihop, skriver han i ett Facebookinlägg.

Svenska stadskärnor är en rikstäckande medlemsorganisation som verkar för att utveckla städer och orter i landet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om