Linköping utses till pilotkommun

Linköpings arbete för att förändra romernas situation fortsätter. Nu har kommunen utsetts av regeringen till att bli en av fem pilotkommuner i arbetet att förbättra romernas ställning. Göteborg, Helsingborg, Luleå och Malmö är även de delaktiga i arbetet.

Linköping2012-04-21 04:07

- Vi blev uppmanade att söka eftersom vi arbetar mycket med romernas situation bland annat i Skäggetorp med Vårt Nygård, säger Carina Boberg, kommunalråd. Vårt Nygård bedriver socialt områdesarbete i Skäggetorp och drog igång 2007.
- Det är en stor credit och väldigt hedrande för oss och det arbete vi gör här, säger Margareta Johansson, samordnare på Vårt Nygård. Lika villkor i skola och på arbetsmarknaden ska vara en självklarhet för alla. Långsiktiga lösningar på den problematik som möter romer är vad man hoppas uppnå genom detta projekt.
- Detta innebär att man tar upp romer som en minoritet på agendan. Romer har funnits i vårt land i 400-500 år och de har mötts av enorm diskriminering. Projektet blir ett sätt att utveckla vårt arbete, säger Margareta Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om