Linköpingprofilen Niclas G Thalberg har fyllt 50

Niclas G Thalberg har just fyllt 50 år. Mitt i livet konstaterar han att han är ganska nöjd trots en brokig bakgrund där han inte varit främmande för att hugga i både här och där.

Nu har han fyllt 50 år. Niclas Thalberg är konstnär och livsnjutare.

Nu har han fyllt 50 år. Niclas Thalberg är konstnär och livsnjutare.

Foto:

Linköping2014-08-22 07:21


Uppväxten i Malmös Rosengård och sedan i Skäggetorp var lite stökig men med den effekten att han tidigt fick hugga och prova på flera olika yrken.
- Redan som 15-åring fick jag gå i lära som pizzabagare.
De första tre månaderna som lärling utan lön och jag kan än idag göra en riktigt bra pizza, säger Niclas Thalberg som säger lite på skämt att han troligen gjort säkert "tre miljoner pizzor" genom åren. Sedan blev det jobb på olika restauranger som, bland annat, servitör och han har startat upp egen verksamhet men även varit anställd på flera krogar i Linköping. Någon ålderskris syns inte heller till.

Ung i sinnet
- Jobbar med som jag gör, på olika krogar och nöjesställen, så håller man sig ung i sinnet. Sedan tycker jag att det är väldigt viktigt att hålla sig i form, träna, ta hand om kroppen och sig själv, ja att röra på sig överhuvudtaget, säger den smärta 50-årigen med övertygande röst och så den andre femtioåringen som ställer frågor, skäms för sin ölkagge. Pappa Bo Thalberg är konstnär och hans konst har påverkat Niclas redan som liten parvel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om