Linköpings arena är född

Fotbollssäsongen står för dörren och en landskamp mot Norge är redan inbokad i den nya arenan som byggs ute i Kallersta. Dam-EM i fotboll 2013 kommer bland annat att spelas i Linköping och Norrköping inför en månghövdad internationell publik.

Nu har den nya arenan i Linköping fått ett namn.

Nu har den nya arenan i Linköping fått ett namn.

Foto:

Linköping2013-03-05 07:48


Arenan och dess arrangemang är viktiga varumärkesbyggare för linköpings kommun och det brådskar att göra klart alla reklaminsatser. Men det saknas ett egennamn. Igår tog därför det allsmäktiga planeringsutskottet (PLU) ett enhälligt beslut om att döpa arenan.

Inget främlingsfientligt trams
Det blev slutligen "Linköpings Arena"  som föll kommunalråden på läppen vid gårdagens sammanträde. Ett namnförslag som förslagsställaren Paul Lindvall, till vardags kommunstyrelsens ordförande, tycker är passande och optimalt.
- Vi har inte fått in något annat förslag som är tillräckligt starkt både ur ett nationellt perspektiv och i folkmun. Vi har heller inte någon stark sponsor som vill gå in just nu men det kanske kommer, siar Paul Lindvall och fortsätter.
- Den här gången har vi inte genomfört någon namntävling men vi har ändå fått in flera olika förslag. dock inget som är lika starkt som det vi föreslår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om