Linköpings framtidslöften inom idrotten

I helgen avslutades Sportis Camp med en demonstration och avslutning i S:t Larsparken i Linköping.

Örjan Holmström en av kommunens viktiga idrottsledare.

Örjan Holmström en av kommunens viktiga idrottsledare.

Foto:

Linköping2012-08-20 06:46


I Motala, Mjölby och Linköping har mellanstadieelever kunnat testa boxning, bågskytte, rugby och andra spännande idrotter under en agustivecka.

Gemensamt arrangemang
I Linköping är det Östergötlands Idrottsförbund som tillsammans med Stångåstaden arrangerar Sportis Camp för fjärde året i rad. Målet med Sportis Camp är att barn som går i mellanstadiet ska få chansen att prova på olika idrotter under fem lägerdagar för.
- I Linköping har vi haft i snitt 160 deltagare per dag, i Motala och i Mjölby har vi haft cirka 110 ungdomar i respektive kommun per dag, berättar, Mr Volleyboll Bosse Kindgren som ansvarar för samordning av aktiviteterna.

Anläggningsgenomgång
Tanken med Sportis Camp är att ge barn i mellanstadieåldern chans att prova på olika idrotter under sista hela veckan på sommarlovet. Detta samtidigt som man får uppleva flera av de fina idrottsanläggningar som finns i kommunen.
- Vi har haft verksamhet i fem olika anläggningar. Vi har varit i Skyttehallen, Hangaren, friidrottshallen och Sporthallen bland annat så det har varit en bra vecka summerar Bo Kindgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om