Linköpings största förskola är invigd

När Islandet, förskolan som har plats för 160 barn, invigdes var det bara glada miner. -Jag och min son Teodor är jättenöjda med Islandet! Det är en väldigt modern förskola, säger Liselotte Wennerqvist.

Linköping2015-01-27 07:43

För ungefär ett och ett halvt år sedan startade Lejonfastigheter byggandet av förskolan i Lambohov.
Med sina 2 000 kvadratmeter är den Linköpings största. Enligt Tanja Mitic, barn- och ungdomsnämnden, har folk varit både positiva och negativa till att Islandet är så stort.
-Egentligen handlar det om hur man organiserar förskolan. Vi tror på det här med stora förskolor, annars hade vi ju inte byggt Islandet. En fördel med stora förskolor är att om personal är sjuk är det enklare att lösa det eftersom det redan finns mycket personal på plats. Men det är viktigt att det finns både stora och små förskolor, så att föräldrarna kan välja, säger hon.

Mobil förskola
Barn från fyra förskolor har flyttat till Islandet. De åtta avdelningarna är fördelade på två plan. Förutom avdelningarna har förskolan plats för tillagningskök, matsal, ateljéer, allrum samt ett rum för vattenlek. I matsalen finns en höj- och sänkbar station så att barnen själva kan hämta maten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om