Linköpings tränare: "En bra lösning för alla"

Linköpings IBK:s tränare Johan Astbrant är glad över att LIBK och Vimmerby IBK nu är överens om Jesper Alm. - En bra lösning för alla. Jag tror att VIBK kan få en boost av att få in en SSL-spelare i laget inför toppstriden, säger han.

Johan Astbrant. Foto: Arkiv

Johan Astbrant. Foto: Arkiv

Foto:

Linköping2016-01-26 11:08


Ja idag blev det alltså klart. Jesper Alm blir SSL-laget Linköpings IBK:s femte och sista dubbellicensspelare som man lånar ut. Division två-laget Vimmerby IBK kan därmed räkna in en högklassig spelare i slutspurten, där laget jagar en av de två första platserna som innebär avancemang till division ett.

Bara häromdagen var LIBK:s tränare Johan Astbrant, själv fostrad i Vimmerby, kritisk till VIBK:s passiva hållningssätt i frågan Jesper Alm. Nu är dock Astbrant nöjd med situationen.

- Det var framför allt dialogen mellan mig och tränarna som jag saknade. Jag tycker inte att sportgruppen i Vimmerby sålde in det här särskilt bra till att börja med, men nu känns allt helrätt.

- Jag pratade själv med Mathias Lennström (tränare i Vimmerby) i dag och har fått de svar jag vill ha.

Nu återstår det bara att få nödvändig pappersexercis klar, så är Jesper Alm spelklar för Vimmerby.

Träning och spel med LIBK är fortfarande prio ett, men Astbrant är öppen för att föra vidare diskussioner med VIBK.

- Så länge vi inte har något som krockar, så är han tillgänglig för Vimmerby - både avseende matcher och träningar. Hur vi gör med de två VIBK-matcher som krockar med vår matchkalender (toppmötena mot Slätafly och Vetlanda), får vi diskutera. Det är ju viktiga matcher för VIBK och kanske då jeppe behövs som mest, men vi måste se till vårt bästa i första hand, säger Astbrant.

- Men absolut ska vi prata om det, utvärdera samt framför allt höra med Jesper själv. För oss är det positivt att han får spela så mycket som möjligt och att han inte rullar runt vart tredje byte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om