Linköpingsbandet The Haunted är tillbaka

Idag presenteras en världsnyhet för dem som gillar extrem hårdrock då Linköpingsbaserade The Haunted bekräftar sin nya laguppställning. Linköpingssonen Patrik Jensen ger oss bakgrunden och framtiden på en och samma gång.

Linköping2013-06-26 06:46

The Haunted var från allra första början något allstarband som innehöll medlemmar från andra kända band i samma genre.
De räknas, tillsammans med In Flames, Dark Tarnquility och Arch Enemy som skapare av det världsberömda Göteborgssoundet och The Haunted är också ett av våra mest kända hårdrocksband internationellt sett. Snabbt släppte de sin första platta och genast blev de hårdrocksvärldens nya älsklingar men början blev svår.
- Vi fick toppbetyg i nästan all press men nästan inga spelningar, berättar Patrik Jensen och fortsätter med att säga att detta var en av anledningarna till att bandet sprack då första trummisen Adrian Erlandsson slutade.
- Det är därför som det är extra kul att han nu är tillbaka i The Haunted då det var han och jag som startade bandet 1996. Att han sedan slutade för att spela med Cradle Of Filth som gjorde 200 spelningar per år på den tiden har jag inget problem med att förstå men någonstans har vi nog känt att vi har mycket att ge tillsammans fortfarande. När vår förre sångare Peter Dolving hoppade av så ersatte Marco Aro honom för att sedan, i sin tur, bli ersatt av Dolving igen och nu har Marco ersatt Peter igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om