Linköpingsbo 2016 bygger vidare

Detaljplanen för Västra Valla, där bomässeprojektet Linköpingsbo 2016 ligger, bordlades i fullmäktige förra veckan och just nu pågår en snabbutredning som ska klara ut ekonomin och byggherrarnas intresse för en fortsatt marktilldelning. Projektet blev föremål för en livlig debatt inte minst när det gäller tidsplanen och ekonomin.

Stångåstadens nye vd Fredrik Törnqvist och Tommy Hultin, VD linköpings Expo väntar på kungaparet i Ryd.

Stångåstadens nye vd Fredrik Törnqvist och Tommy Hultin, VD linköpings Expo väntar på kungaparet i Ryd.

Foto:

Linköping2013-09-05 06:56


Men projektet rullar vidare enligt plan trots att detaljplanen inte antogs vid det senaste kommunfullmäktigesammanträdet.
Tommy Hultin som är vd för linköpings Expo AB fick under Kungaparets Eriksgata i tisdags tillfälle att berätta om den nya stadsdelen som ska växa fram.

Ingen ko på isen
Linköpingsbo 2016 är ett samhällsbyggnadsprojekt som ska resultera i en helt ny stadsdel, vars första etapp Vallastaden, ska stå klar sommaren 2016.
Kungaparet och övriga åhörare fick höra att Vallastaden ska bli en nationell förebild i bland annat social hållbarhet.
- Den produktiva medborgardialog vi haft över de senaste åren och det arbete med att förankra byggandet av vår nya stadsdel är en förtjänst vi kan tacka allmänheten, politiken och linköpingsborna för säger Tommy Hultin, vd linköpings Expo och fortsätter.
- Vi sitter just nu och avvaktar på avtalsskrivningar i fas två och väntar också på att detaljplan ska vinna laga kraft. Jag känner mig trygg i att allt kommer att gå bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om