Linköpingsbyggnation inför domstol

Nu trillar det in ännu fler domar från Mark- och Miljööverdomstolen till fördel för byggnation i Linköping och till nackdel för myndigheters stuprörstänkande.

Hur länge ska frågan bullra?

Hur länge ska frågan bullra?

Foto:

Linköping2013-03-02 05:07


Den senaste i raden av överdomstolens domar handlar om  kvarteret Katten sex. Bakom det niolivsnamnet döljer sig ett område i stadsdelen Tannefors närmare bestämt Lindengatan. På Lindegatan tio ligger förskolan Ankan som har varit föremål för diverse överklaganden.

Dags att avgöra frågan
Även denna gång konstaterar domstolen, efter ett slentrianmässigt avslag, att detaljplanen ska stå fast och att  Saabs överklagande ska avslås. Intet nytt denna gången heller. Domstolsutslagen bör därmed anger en färdriktning för de regeringsuppdrag och utredningar som pågår i den intrikata bullerfrågan.Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden i Linköpings kommun beslutade den 20 oktober 2010 att anta detaljplan för kvarteret Katten sex med fler och detaljplanen syftar till att utvidga planens markanvändningsbestämmelser från bostadsändamål till att innefatta förskoleverksamhet eller bostäder samt att säkerställa förskolans användning av närliggande lekplats vid fastigheten Tannefors 1:1. Nu kanske man äntligen kan få lite lugn och ro på Ankan. Men det vete i katten om det blir så.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om