Linköpingsföretaget Botrygg visar vägen

Barbro Engman som är "Big boss" för Hyresgästföreningen i Sverige åkte för tredje gången ned till lilla Linköping för att fortsätta knäsätta någonting som kan komma att bli principiellt viktig för den framtida hyresmarknaden.

Armbrytningen är avgjord i år också. Oavgjort! Båda parter verkar vara helnöjda.

Armbrytningen är avgjord i år också. Oavgjort! Båda parter verkar vara helnöjda.

Foto:

Linköping2013-12-05 08:01


När Botrygg och hyresgästföreningen igår slöt första hyresavtalet för hela landet så blev det också ett reellt politiskt inlägg i bostadsdebatten huruvida det går att bygga och förvalta lägenheter med acceptabel underhållsstandard och rimliga hyreshöjningar.

Avtalen skapar historia?
Förhandlingarna om nästa års hyresnivåer är i full gång och idag råder ett lågt inflationstryck i Sverige som bidrar till fortsatt låga räntor vilket borde spela roll i hyresförhandlingarna. Mot den ekonomiska bakgrunden finns det många som menar att det finns goda skäl att hålla hyreshöjningarna på en låg nivå.
Igår skrev Linköpingsföretaget Botrygg, en av de stora privata fastighetsägarna i landet, under ett ramavtal med Hyresgästföreningen där hyreshöjningen stannar på 0,9 procent för alla Botryggs hyresgäster i Stockholm, Göteborg, Norrköping och Linköping. Det undertecknade avtalet ska jämföras med det genomsnitt på 2,78 procent som andra fastighetsägare hittills har yrkat på i Sverige. Dagen till ära hade förbundsordförande i HyresgästföreningenBarbro Engman åkt ned från Stockholm till Linköping för att skriva under avtalet.
- Med de här hyresnivåerna känns det bra att komma till Linköping. Det här avtalet med Botrygg är ett uttryck för både ett samhällsansvar och omsorg om hyresgästerna. Hyresvärdarna har ett mycket gynnsamt läge inför årets hyresförhandlingar som ger dem stora möjligheter att ta både ett samhällsekonomiskt ansvar och skapa bättre ekonomiska förutsättningar för sina kunder, Sveriges tre miljoner hyresgäster, säger Barbro Engman och fortsätter.
- Det känns därför väldigt bra att Botrygg är beredd att ta det ansvaret för sina hyresgäster, för den ekonomiska utvecklingen i stort och att de vill arbeta för att hyresrätten ska få förutsättningar att vara en konkurrenskraftig boendeform.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om