Lions satsar både lokalt och internationellt

I Östergötlands Lions-zon finns elva klubbar. De har ett gemensamt projekt i Kambodja där klubben i Borensberg har huvudansvaret. Nu siktar de på att värva fler medlemmar.

Arne Nähl och Mikael Sönner laddar för Lions barnkalas, som utgör starten för Lions riksmöteshelg.

Arne Nähl och Mikael Sönner laddar för Lions barnkalas, som utgör starten för Lions riksmöteshelg.

Foto:

Linköping2014-04-04 07:08


- De senaste tre åren har vi satsat på en skola i Kambodja som fungerar både som grundskola och som yrkesskola inom sömnad. Med vår hjälp betalas fem lärarlöner ut, och så har vi anställt en kokerska, berättar Mikael Sönner, Hans-Erik Johansson och Arne Nähl som är ansvariga för Lions "Barnkalas" i Konsert och Kongress den 29 maj. Då kommer initativtagaren Torbjörn Andersson från Lionsklubben i Borensberg att finnas där och berätta om Kambodjaprojektet. Syskolan i Kambodja är främst inriktad mot kvinnor men även några män återfinns bland de 24 elever som årligen utbildas mot en trygg framtid. Dessutom får eleverna lära sig engelska, något som i vanliga fall kostar och inte lärs ut i statliga skolor.

Medel fördelas 50/25/25
Satsningen finansieras av insamlade medel från en rad olika projekt: lottförsäljning, jul- och påskmarknad, valborgs- och luciafirande.
- Av de pengar som Lions samlar in brukar hälften gå till nationellt arbete, en fjärdedel till internationellt och resten till lokalt arbete.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om