Litet steg framåt för JAS

Nu har Schweiz avancerat en bit till när det gäller ett eventuellt köp av JAS Gripen. I veckan tog säkerhetspolitiska utskottet ett beslut i rättt riktning för köp av det svenska flygplanet.

Linköping2013-08-28 06:58

Det beredande utskottet antog förslaget med röstetalet 14 för och nio mot det för Saab viktiga underlaget. Men det är fortfarande bara ett försteg på väg mot parlamentet i september och sedan en beslutande folkomröstning nästa år.
Säkerhetskommittén har berett ärendet till Nationalrådet som är det schweiziska parlamentets ena kammare.

Glatt i Linköping
Glädjen var inte att ta miste på i flera kretsar i Linköping. Nu kan man fortsätta att bevaka den politiska processen med viss tillförsikt.
- Vi har tagit del av det beslut som Nationalrådets säkerhetskommitté fattat.
Det är ett mycket positivt besked för Gripen-programmet. Nu fortsätter monteringen av provflygplanet Gripen E och därutöver fortgår vårt schweiziska industrisamarbete med målsättningen att skapa affärsmöjligheter mellan Saabs underleverantörer och schweiziska företag. Till dags dato har 456 kontrakt undertecknats mellan våra underleverantörer och 117 Schweiziska företag till ett värde av 315 MCHF," säger Lennart Sindahl, vice vd och chef för affärsområde Aeronautics.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om