LiU i topp bland universiteten

Linköpings universitet landar på en sammanlagd fjärde plats bland landets lärosäten i den senaste rankningen gjord av Urank. Varje år rankas de svenska universiteten och högskolorna utifrån statistik från SCB, högskoleverket och annat officiellt material.

Linköping2012-03-28 06:50

Undersökningen tar avstamp i sex undergrupper - studenter, grundutbildning, forskning, forskarutbildning, internationalisering, lärare och sociala indikatorer.

Specialisterna i topp
Specialisthögskolorna är som vanligt främst i ledet av årets topprankning men Linköpings universitet hamnar på en sammanlagd fjärde plats, av de breda universiteten. Uppsala, Lund och Göteborg knep prispallens platser men Linköping ligger tätt efter.
I kategorin grundutbildning var det dock Linköpings universitet som står allra högst.
Rankningen baseras bland annat på hur många studenter som fått jobb 1,5 år efter examen. Även i kategorin studenter ligger Linköping bra till, på en stadig andra plats efter Göteborg.
- Man kan alltid diskutera indikatorer och viktningar i olika rankningar. Men det här visar ändå att vi försvarar vår position som landets främsta grundutbildningsuniversitet, säger Helen Dannetun, rektor Linköpings universitet. Lite mörkare ser det ut för ekonom- och socionomutbildingarna på Linköpings universitet som båda hamnar på en sjunde plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om