Logistiska ekvationer vid Winnerbäck konsert

På lördag spelar Lars Winnerbäck vid Vidingsjö motionscentrum. Kringliggande vägar in till området är få och parkeingsplatserna nästintill obefintliga. Logistikfrågan för området har därför varit omdiskuterad och omdebatterad.

Linköping2012-08-29 06:45

Vid en presskonferens under tisdagen presenterade Arenabolaget tillsammans med polisen och Linköpings kommuns säkerhetssamordnare hur det logistiska kommer att se ut.

Logistikbekymmer
Lars Winnerbäck är uppvuxen i Vidingsjö med krypavstånd till motionscentrum. Det var i januari i år som förfrågan damp ner hos Arenabolaget från Lars Winnerbäck själv som ville ha en konsert just där.
- När frågan kom tänkte jag på direkten att det här fixar vi. När jag sedan såg kartan över området blev jag fundersam över hur det skulle gå. Området är fantastiskt men det har varit funderingar kring hur logistiken runtom ska komma att fungera smidigt. Den frågan har vi arbetat med mycket. Jag tycker dock att idén är genialisk och jag tror att det kommer bli en grym kväll, säger Anders Thorén, evenemangschef Arenabolaget.

15 000 i publiken
10 000 biljetter är sålda men Arenabolaget tror att åtminstone ytterligare 2000 till 5000 biljetter kommer att säljas. Scenen kommer att byggas vid fotbollsplanerna som ligger i en skogsglänta invid motionscentrumet. Parkeringsplatser är begränsade och både polis och evenemangsansvariga vädjar därför om att i största mån välja bort bilen till konsertkvällen.
- Vi kommer ha ett tusental parkeringsplatser vid ett fält som ligger längs Haningeleden. Varje plats kostar 40 kronor och Winnerbäck har bett om att pengarna ska gå oavkortat till Vidingsjö MOIF, berättar Anders Thorén. Än så länge är ett av två fält med i planerna över parkeringsplats och man hoppas på att även det andra kan stå till förfogande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om