Lugn jul för polisen

Mycket folk på stan men få anmälningar.

Linköping2015-12-28 11:17

Sammanfattningsvis har det polisen haft en lugn helg trots storhelg och mycket folk i rörelse.

Mikael Persson, utredningsbefäl hos Linköpingspolisen, är den som lett arbetet hos Linköpingspolisen under julhelgen. Visst har det funnits att göra men inga allvarligare incidenter har inträffat.

- Jag skulle först vilja lovorda alla hemvändare som skött sig så bra i jul. Det har varit ganska lugnt hos oss även om det som vanligt varit en del fylla och stök på krogarna i city, menar Mikael Persson och fortsätter:

- De som befunnit sig yttre tjänst har haft att göra. Sedan har vi en person här som just nu sitter anhållen efter ett relationsärende och det kommer att beslutas om han blir häktad nu under måndagen. Sedan inträffade ett villainbrott den 22 december men där har vi inte hunnit höra målsäganden ännu på grund av han är bortrest och därför vet vi ännu inte vad som stulits. En djuraffär på Vistvägen fick påhälsning natten mot juldagen och en anmälan är upprättad om inbrott. Det har även rapporterats om ett flertal inbrott på en adress i Vasastaden.

- Ska jag sammanfatta julhelgen så måste det ändå sägas att den, trots fullmåne och jul, så har det varit en lugn helg, avslutar Mikael Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om