Lyckad polisinsats mot ficktjuvar på Bråvalla

Polisen gör en stor insats på Bråvallafestivalen. Med en polisstation på plats och många medarbetare och ideella skapar de en trygg plats för festivalbesökarna. Trots det skedde två våldtäkter och ett våldtäktsförsök under torsdagen och natten till fredag.

Linköping2015-06-27 04:05

Polisen finns på plats dygnet runt. 27 personer misstänks för ringa narkotikabrott och polisens presstalesman Fredrik Wallén är noga med att understryka att festivalområdet inte är något undantag från lagen.
- I festivalmiljö riskerar all typ av narkotika att dyka upp. Det är förbjudet att använda narkotika illegalt och det här är ingen frizon, säger han.
På förra årets Bråvallafestval skedde en våldtäkt mitt i publikhavet. Under torsdagen var samma öde på väg att ske - men kvinnan som fick sina kläder avslitna av en man i publiken började kalla på uppmärksamhet och förövaren avlägsnade sig.

Mobiltillslag
Den duo bestående av 30-åriga män som satt i system att stjäla mobiltelefoner fick ett abrupt slut på sin verksamhet när polisen gjorde tillslag.
- Under kvällen i går och natten till i dag fick vi in ett 50-tal anmälningar om stölder av mobiltelefoner. I samband med att vi fick in så många anmälningar gjorde vi en ganska snabb inledande spanings- och brottsförebyggande insats. Strax utanför festivalområdet hittade vi ett stort antal misstänkt stulna mobiltelefoner som vi tog i beslag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om