Lyckad studentkårtege genom stan

Så var årets studentorkesterfestival till ända. Sveriges glada studenter slöt upp under soliga dagar i Linköping och bjöd både på skickligt orkesterspel och innovativa utspel under kårtegen.

Flower power: En återblick från 1960-tals vågen med Flower power i täten.

Flower power: En återblick från 1960-tals vågen med Flower power i täten.

Foto:

Linköping2013-05-13 06:44


Syftet var inte alltid självklart medan vagnarna passerade folkmassan men ett nöje för folk och fä var det ändock. Studentorkestrar och utsmyckade flak, från landets universitet och högskolor, samsades om kortegevägen från Storgatan till universitetet.

Simpsons var bäst
Många åskådare hade tagit plats längs vägen redan vid utsatt starttid men fick snällt vänta en dryg timme innan paraden rullade igång. Desirée Johansson kom tillsammans med sina tre barn och hade funnit en plats i solen utanför entrén till Stadshuset.
- Det här är en riktig folkfest som man inte kan missa, säger hon glatt. Döttrarna Junie och Nova tittade fascinerat på kortegevagnarna som passerade och var rörande överens om att vagnen med familjen Simpsons var bäst. Bakom dem hade Stadshusets framsida fyllts av betraktare som ockuperat varsin plats på gräsmattan. Linköpings universitets egen orkester LitHe Blås tog täten i tåget innan en vagn med Flower power budskapet skred förbi. Efter det lät det inte hålla på sig. Punkling, med eget liveband, Apokalypsen, Börsmarknadens fall, hemmagjorda bilar, Avatar, Astrid Lindgrens barnkära karaktärer, Röda armén och hockeyspelare på hjul åkte förbi till doften av bränd koppling och till tonerna från blåsorkestrarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om