Makalösa manicker och maskiner

Igår slogs portarna upp till Drakel och Viggos Verkstad på Flygvapenmuseet. Där kan barn i alla åldrar få utlopp för sin fantasi och kreativitet.

Matilda Bengtsson är producent för utställningen. Foto: Patrik Ekström

Matilda Bengtsson är producent för utställningen. Foto: Patrik Ekström

Foto:

Linköping2012-06-28 06:41


Drakel och Viggo är namnen på Flygvapenmuseets båda maskotar. I lönndom och på lediga stunder bygger de olika maskiner som, kanske, men bara kanske, ska få dem att flyga upp i det blå. Så är i alla fall historien bakom den verkstad som igår slog upp portarna.
- Vi har jobbat med det här projektet sedan januari. Berättar Matilda Bengtsson som är utställningsproducent på Flygvapenmuseet.

Viggo kan flyga
-Vi har haft Stockholmskonstnären Göran Hägg till hjälp som gjort alla maskiner och manicker samt de ritningar man kan se på väggen. Drakel och Viggo jobbar ju på att få till en maskin som kan flyga. Viggo kan redan flyga medan Drakel är betydligt sämre på det. Därav allt jobb med de olika flygande manickerna. Någon gång kommer det säkert att hända men frågan är när, skrattar hon och berättar vidare att till Drakel och Viggos Verkstad är alla barn välkomna dels för att titta på de maskiner som finns till beskådan men också för att skapa något själv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om