Maktskifte i Landstinget

Igår startade länsstyrelsens räkning av östgötarnas röster i valen till riksdag, kommun och landsting. En slutlig sammanräkning sker efter valet och slutresultatet beräknas vara klart onsdagen den 24 september.

Mats Johansson är beredd att ta över tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Mats Johansson är beredd att ta över tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Foto:

Linköping2014-09-16 07:02


Under valnatten kom ett preliminärt valresultat som av många anses som ett klart besked om hur det kommer att se ut i de olika parlamenten. Men riktigt klart är det inte förrän kontrollräkning och personkryss har klarats av.

Inte klar förrän det är klart
Efter valet till kommunfullmäktige i Linköping är det än så länge oklart hur den "kommunala regeringen" slutligen kommer att se ut. Det är väldigt jämnt mellan blocken enligt de preliminära resultaten. Det skiljer bara ett mandat mellan den styrande Alliansen och de rödgröna. Även om mandatet stannar kvar över blockgränsen så kan inte Lena Mickos socialdemokrater räkna hem segern eftersom Miljöpartiet har flaggat för blocköverskridande lösningar.

Maktskiftet ett faktum
I landstinget i Östergötland tyder det mesta på att det blir maktskifte och socialdemokraternas Mats Johansson får samla ihop sina blockkollegor Miljöpartiet och Vänsterpartiet för att styra Region Östergötland fyra år framåt.

Valet är över för denna gång och valstugorna forslas bort.
Valet är över för denna gång och valstugorna forslas bort.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om