Man anhållen för mordbrand

Under måndagens eftermiddag greps och sedan anhölls en man skäligen misstänkt för mordbrand. Enligt polisen fanns det flera spår som ledde fram till gripandet.

En man sitter nu anhållen för lördagens brandattack mot en krog på Platensgatan i Linköping. Foto: Tommy Pettersson

En man sitter nu anhållen för lördagens brandattack mot en krog på Platensgatan i Linköping. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2016-12-06 12:24

Natten mot söndag kastades något eldfängdt in på baksidan till restaurang Pamir Pintxos på Platensgatan i centrala Linköping. Polisen rubricerade det hela som mordbrand då det dels fanns bostäder i fastigheten och sedan förelåg det en viss spridningsrisk. Under måndagens sena eftermiddag greps en man av polisen som sedan anhölls. Utredningen leds nu av kammaråklagare Malin Axelsson.

Skäligen misstänkt

– Jag kan inte säga särskilt mycket nu heller men jag kan bekräfta att vi har anhållit en man skäligen misstänkt för mordbrand. Sedan får jag ompröva anhållandet varje dag fram tills det att vi ska besluta om mannen ska häktas eller inte, understryker Malin Axelsson som inte vill berätta mer om den nu anhållne mannen, hon vill inte ens säga i vilken ålder han är.

Klart är dock att han är vuxen, eller i vart fall straffmyndig. Kommissarie Daniel Axelsson, chef för grova brott, är lika tystlåten han.

Misstankar

– Visst hade vi tidiga misstankar mot just den här mannen, men varför och hur vi kom fram till det, vill jag hålla för mig själv ännu ett tag. Han är ju misstänkt på den lägre graden skäligen misstänkt. Nu fortsätter arbetet med utredningen och så får vi se hur det hela fortlöper och om han blir häktad eller inte.

Pekade mot

Daniel Axelsson menar vidare att det fanns visst som pekade ganska tidigt mot den nu anhållne mannen. Om det sedan rör sig om de misstankar gällande utpressning som cirkulerat i media eller om det har att göra med den protestaktion som skedde under lördagens eftermiddag vill han inte heller uttala sig om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om