Man anhållen för omtalade mordet i vintras

Åklagare har beslutat att anhålla en man som skäligen misstänkt för mordet på en 21-årig man i Skäggetorp den 15 februari i år.

Mordutredningen leds av kammaråklagare Helene Gestrin.

Mordutredningen leds av kammaråklagare Helene Gestrin.

Foto: Polisen/Arkivbild

Linköping2020-04-22 17:04

Det var vid 20-tiden den 15 februari i år som skottlossning utbröt inomhus på Sörgårdsgatan i Skäggetorp. En 21-årig man sårades så svårt att han dog av sina skador.  

21-åringen var tidigare ostraffad och extrajobbade på kulturhuset Agora i Skäggetorp.

Åklagare beslutade på tisdagen att anhålla en man såsom skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för mordet på Sörgårdsgatan. 

Senast på fredag den 24 april klockan 12.00 måste åklagare besluta om den misstänkte ska begäras häktad eller inte.

– Jag kan bekräfta att en person, en man i 20-årsåldern, är anhållen för mordet sedan i går (läs på tisdagen) men i övrigt kan jag inte lämna fler upplysningar just nu. Polisen arbetar nu vidare med utredningen genom diverse kontroller och förhör, säger kammaråklagare Helene Gestrin, som leder förundersökningen. 

Inget beslut är taget i häktningsfrågan.

Åklagaren har tidigare sagt att mordet misstänks ha kopplingar till grov organiserad brottslighet. 

– Polisen har gjort framsteg i utredningen och eftersom det finns misstankar om att mordet har kopplingar till grov organiserad brottslighet har jag gått in som förundersökningsledare, sade Helene Gestrin.  

Skäggetorp är ett av 23 bostadsområden i Sverige som av polisen betraktas som särskilt utsatt. Ett särskilt utsatt område kännetecknas av en kriminell närvaro som lett till en obenägenhet bland invånarna i området att delta i rättsprocessen.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!