Man greps för kvinnomisshandel

Polisen utreder fridskränkning.

Linköping2015-12-18 08:43

Polisen gjordes under torsdagens eftermiddag på att en kvinna i Linköping under en längre tid misshandlas av en man hon har en relation till. Nu är mannen misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

Det var strax innan klockan 16.30 som en person ringde in till polisen och berättade att en kvinna i Linköping drabbats av upprepad misshandel av en man hon har en relation med sedan en tid tillbaka. Personen berättade att den drabbade kvinnan varit mycket upprörd och ledsen när hon berättat om att hon blivit väldigt dåligt behandlad och misshandlad vid upprepade tillfällen av mannen. En polispatrull åkte till den aktuella bostaden i centrala Linköping där de sammanträffade med den drabbade kvinnan, hennes barn samt den misstänkta mannen.

Den misstänkte mannen greps och fördes till polisstationen för förhör, varefter åklagare kommer att kontaktas för den fortsatta förundersökningen. Den drabbade kvinnan och barnet följde med till polisstationen för ett ingående förhör som kommer att hållas med hjälp av tolk, eftersom hon inte talar svenska.

Polisen har påbörjat en utredning om grov kvinnofridskränkning med anledning av att det finns misstanke om att den drabbade kvinnan blivit utsatt för upprepade brott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om