Åklagaren förtegen om mordförsöket

Mannen som misstänks för mordförsöket i Tornby på måndagen sitter fortfarande anhållen. Enligt den ansvariga åklagaren kommer mannen att förhöras.

En man i 25-årsåldern sitter anhållen som misstänkt för mordförsök på en man i Tornby.

En man i 25-årsåldern sitter anhållen som misstänkt för mordförsök på en man i Tornby.

Foto: Frida Glenning Ströberg

Linköping2020-07-14 10:43

Klockan 11.22 på måndagen fick polisen larm om att det inträffat en trafikolycka på Gottorpsgatan i Tornby. En man i 45-årsåldern skulle enligt de första uppgifterna ha blivit påkörd. 

Snart framkom dock uppgifter om att någon kunde ha kört på mannen med flit för att därefter, enligt ännu obekräftade uppgifter, ha knivhuggit honom. 

Den skadade mannen fördes till Universitetssjukhuset för vård. På eftermiddagen uppgav sjukhuset att han var lindrigt skadad. 

Polisen inledde omedelbart jakten på den man i 25-årsåldern som misstänks ha legat bakom dådet. Polisen lyckades snabbt hitta den bil som ska ha använts. Strax efter klockan 16.00 på måndagen greps mannen i de södra delarna av Örebro län. Han anhölls senare under kvällen som misstänkt för försök till mord. 

Utredningen leds av vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors. Hon var på tisdagen förtegen om de närmare omständigheterna kring det inträffade. Hon säger att den anhållne mannen ska förhöras. 

– Polisen håller på med en rad utredningsåtgärder. 

Är de bägge inblandade männen bekanta med varandra sedan tidigare?

– Jag kan inte svara på den frågan just nu, säger Ulrika Grenerfors. 

Den anhållne mannen försvaras av advokat Oscar Hillmann. 

– Jag har bara haft ett kort samtal med min klient. I nuläget kan jag inte säga vilken inställning han har, säger advokaten.

Senast på torsdag måste åklagaren ta ställning till om mannen ska begäras häktad eller om han ska försättas på fri fot.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!