MĂ„nga ville veta mer om flimmer

Sedan ett tiotal Är tillbaka har HjÀrt- och lungsjukas förening anordnat en förlÀsning pÄ Alla hjÀrtans dag. Det var vid byggnaden FontÀnen i Linköping som det hölls och pÄ plats berÀttade Carlos Valladares om bland annat förmaksflimmer.

Göran Andersson Àr ordförande i HjÀrt- och lungsjukas förening. Foto: Max Elofsson

Göran Andersson Àr ordförande i HjÀrt- och lungsjukas förening. Foto: Max Elofsson

Foto:

Linköping2012-02-16 07:59


PÄ tisdagseftermiddagen hölls en förelÀsning pÄ FontÀnen i Linköping. FörlÀsningen handlade till största delen om förmaksflimmer och hjÀrtproblem, och bland Ähörarna fanns det mycket folk som var intresserade.

Viktig frÄga
Det Àr i samband med Alla hjÀrtans dag som HjÀrt- och lungsjukas förening hÄller denna Ärliga förelÀsning. Ordföranden Göran Andersson tycker att det Àr nÄgot vÀldigt viktigt att informera om.
- Ja det Àr jÀtteviktigt att vi nÄr ut och att folk kommer och lyssnar, sÀger Göran Andersson. Till förelÀsningen hade de lÄtit chefen för flimmerkliniken pÄ universitetssjukhuset, Carlos Valladares komma och besvara frÄgor frÄn besökarna.
- Förmaksflimmer Àr nÄgot som oftast drabbar de som har blivit lite Àldre, men Àven yngre kan ocksÄ fÄ det, sÀger Carlos Valladares. Han sÀger ocksÄ att i genomsnitt fÄr var tionde 80 Äring och var hundrade 60 Äring förmaksflimmer i sitt liv.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om