Manlig festival med kommunalt stöd

I augusti anordnas för fjärde året i rad Linköpings stadsfest, en gratisfestival för folket. På årets festival spelar totalt elva stora artister och band, endast två av dem är kvinnor.

Linköping2013-07-10 04:06

Linköpings stadsfest är ett stort evenemang som är tänkt att falla alla i smaken. Runt om i staden kommer olika evenemang att anordnas och även utanför stadskärnan erbjuds underhållning i form av till exempel ett tivoli på Ikanoområdet och en cirkus vid Linköpings arena.
- Det kommer att vara olika områden för olika målgrupper, vi vill att det ska finnas något för alla, säger Liselott Piper, projektledare för Linköping & co som är presentatör för stadsfesten.

Få kvinnor
Den musikaliska delen består delvis av lokala band som presenteras i samarbete med Sensus, band som presenterar Rix FM-festivalen och egenbokade band. Rix FM-festivalen bidrar med åtta akter där två av dem är kvinnor. Bland de egenbokade banden återfinns Eldkvarn, Robin Stjernberg och Darin. Att det inte finns några kvinnliga artister bokade för årets stadsfest menar Liselott Piper inte är medvetet.
- Det finns ingen tanke bakom det, vi har bokat artister som passar och som är tillgängliga. Det är mycket som ska falla på plats, säger Liselott Piper.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!