Människan kan lära från islandshästen

En islandshäst är ett kraftfullt och självständigt djur. Den söker en trygg och konsekvent ledare för att föra flocken framåt. En osäker ledare väljs snabbt bort för att ersättas med någon ny som kan axla ansvaret på rätt sätt. Ulla Lönn och Anna Andersson ville se om ledaregenskaperna hos en människa gick att utveckla med hjälp av islandshästar.

Linköping2012-05-12 04:06

För femton år sedan möttes de båda kvinnorna då Ulla Lönn sökte ridlektioner av Anna Andersson.
Gården har Anna haft i snart tio år och hennes hagar fylls av 70 islandshästar som hon ansvarar för, varav 35 av dem är hennes egna.
- Jag har vetat att det var hästar som gällde för mig sedan jag var sex år gammal, berättar hon. En av hästarna är vit, ståtlig och vacker. Hennes namn är Ljosadis och hon är Ullas och Annas gemensamma ögonsten.

Långvarig vänskap
Sedan Ullas ridlektioner för femton år sedan har en varm vänskap uppstått mellan Anna och Ulla. Vänskapen utvecklades till ett affärssamarbete som bygger på idén om att med hjälp av hästar stärka ledarskapsförmågan hos chefer.
- Vi ville arbeta ihop på något sätt och började fundera på hur vi kunde förena våra världar. Genom att låta personer arbeta med att leda hästen kan nya perspektiv uppstå och man blir medveten om hur man agerar som chef, förklarar Anna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om