Marieborg lägger ner i Skäggetorp

Efter ett och ett halvt år tvingas nu Marieborg folkhögskola, med sin samarbetspartner ABF Östergötland, kasta in handduken och lägga ner sin skolverksamhet i Skäggetorp.

ABF s vardagliga verksamhet fortsätter men den allmänna folkhögskolekursen läggs ner inför 2015.

ABF s vardagliga verksamhet fortsätter men den allmänna folkhögskolekursen läggs ner inför 2015.

Foto:

Linköping2014-12-19 08:10


Folkbildningen och i synnerhet folkhögskolan har länge fått känna av snålblåsten i den svenska skolpolitiken. Den del av vuxenutbildningen som syftar till allmän bildning och förberedelser till yrkesutbildningar har fått vidkänna stora försämringar de senaste åtta - tio åren. Folkhögskolan är en start för många skoltrötta elever, äldre människor och grupper som behöver komplettera sina kunskaper för att kunna klara sig på arbetsmarknaden.

Utsatta grupper drabbas
Marieborgs folkhögskola har i samverkan med ABF Östergötland bedrivit en folkhögskoleverksamhet i Skäggetorp i form Allmänkurs i snart tre terminer. Inför den kommande terminen tittade organisationerna gemensamt efter nya lokaler för att kunna dubblera verksamheten då intresset och söktrycket varit högt.
Detta arbete har nu fått blåsas av och istället har det faktum att Alliansens budget gick igenom i riksdagen inneburit att den planerade satsningen på fler platser till folkhögskolorna vänts till en neddragning av antalet elevplatser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om