Matmarknaden flyttar till Storgatan

Nu är det snart dags igen för International Street Market. Linköping har tydligen varit en tillräckligt stor marknad för att man år efter år ska återkomma till staden. En av nyheterna för i år är att man flyttar marknaden från Nygatan till Storgatan men det kommer fortfarande vara Gyllentorget som är navet i det hela.

Storgatan blir enkelriktad de dagar matmarknadens stånd ställs upp.

Storgatan blir enkelriktad de dagar matmarknadens stånd ställs upp.

Foto:

Linköping2013-08-02 23:36


Orsaken till att man flyttar mer än halva marknaden ett kvarter är att Räddningstjänsten i Östergötland anser att framkomligheten på Nygatan har varit obefintlig under marknadsdagarna. När man nu lägger den ena marknadshalvan på Storgatan, mellan St Larsgatan och Repslagaregatan, blir gatan enkelriktad under marknadsdagarna mellan den 21: e till 23: e augusti.

Smakar det så kostar det
I går damp polistillståndet, som kommunens sökt i slutet av maj, ned i kommunbrevlådan. Ansökan gällde den internationella matmarknaden, utomhuskonserter och andra aktiviteter i samband med skolstart. Anledningen till att beslutet från polisen kommer så pass sent beror på att ärendet fastnade hos Räddningstjänsten ett litet tag.
Polisen tycker i sin tillståndsgivning att det är OK, och ger därmed fritt fram för Eldkvarn, Robin, Darin och andra att spela och sjunga för linköpingsungdomarna innan skolan börjar.
Enda haken är att det kostar 276 000 kronor för kommunen att anordna konserterna i Kungsträdgården.
- Fullständigt orimligt. Vi kommer inte att betala. Jag tänkte först att den här fakturan får gå till inkasso men efter att ha pratat med stadsjuristen väljer vi att överklaga till förvaltningsrätten istället och hoppas att de är klokare än de som skickat räkningen, kommenterade kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall det förhandsbeslut som man fick i juni av polismyndigheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om