Med 50-talsbilar ner till ån

Härom kvällen var det full fart nere vid Stångån då Veteranpoolen i Linköping ordnade en sommarfest för sina pensionärer. Ett ekipage på 9 stycken 50- och 60-talsbilar såg till att sällskapet kom i rätt stämning innan de klev ombord på M/S Prins Gustaf som låg i kaj.

Syskonen Anders och Annelie Björck ordnade en uppskattad tillställning.

Syskonen Anders och Annelie Björck ordnade en uppskattad tillställning.

Foto:

Linköping2014-06-13 07:05


- Vi har drivit Veteranpoolen i 1,5 år här i Linköping och brukar visa vår uppskattning mot pensionärerna med att ordna sommar- och julfester, säger Anders Björck som är delägare tillsammans med sin syster Annelie Björck.
- Det här är fantastiskt positivt och alla kommer fram, även de som är lite blyga i början, säger hon.
Syskonen är eniga om att Veteranpoolen bidrar med stor gemenskap till veteranerna. Det är vanligt att förknippas med sitt jobb men som pensionär tappar man mycket av den samhörigheten.

Pigga pensionärer
Många vill fortsätta jobba efter de gått i pension samtidigt som företag efterfrågar erfarenhet - en vinnande kombination.
- 65 år är ingen ålder i dag, den äldsta här är omkring 80 år och kanske piggare än vi. De känner en yrkesstolthet och är måna om att göra ett bra jobb, och är också de bästa marknadsförarna utåt. Grannen brukar också vilja ha hjälp.

Ett glatt 50-talsgäng som gärna skulle kasta ankar men de fick snällt stanna vid kaj.
Ett glatt 50-talsgäng som gärna skulle kasta ankar men de fick snällt stanna vid kaj.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om